Nuffnang

Thursday, July 22, 2010

Canon D1000 vs Nikon 3000D


Hmmmm, aku suka snap pic. Tapi tak gemar picture ku disnap. Sebabnya ntahlah dari dulu mmg begitu. Aku suka snap apa sahaja picture kecuali diriku...Ehehehhehee. So aku survey SLR dalam range yang diizinkan poket ini dan conclude 2 jenis SLR iaitu Canon D1000 dan Nikon 3000D.

Sebenarnya terpulang apa yang diinginkan - quality pic yg cantik, live view memandangkan range price hampir sama (kurang RM2000), warranty kedai atau warranty kilang dan sebagainya.

1. Canon D1000 - pic ok dan ada live view, motorized pada body camera, keluaran awal tahun 2000, body ringan sket
2. Nikon 3000D - pic lebih ok dan tak der live view, motorized pada lens, keluaran terbaru dalam kategorinya, body solid

Itu sahaja yang perlu anda tahu...yang lain tu masa nk beli camera pandai2lah nego utk aksesori (tripod, filter, upgrade memory card dan etc). Yang lain itu sekiranya berhajat untuk beli tambahan lens hanya sediakan duitnya..

Kalau minat nak beli 2nd camera...sila klik sini

(p/s: lebih tertarik pada Nikon tapi.....)

2 comments:

  1. tapi tak der live view utk d3000....d3100 dah ada live view

    ReplyDelete

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...