Nuffnang

Friday, March 11, 2011

Kelas Menjahit.....perlu ke atau belajar online jer??

Aku dah lama teringin nak belajar menjahit...Pengalaman menjahit aku:

* Pernah tengok mak jahit baju kurung aku dan akak ku masa kecik..ehehehe
*Jahit beg dan baju kurung kedah masa kelas kemahiran hidup
* Penah jahit dan cantumkan kain batik...

Kiranya penah la sentuh mesin jahit kan..cuma nak kasi asah bakat menjahit itu  lagi...Tiba2 di hari Jumaat nie, semangat menjahit ku membuak-buak lagi :D...

Sebab lain, aku sangat obses dengan kain cotton sekarang.. cotton english, cotton japanese, cotton vietnam..corak yang penuh keriangan tu menambat hati..tak semua corak sesuai utk dijahit pada baju kurung.
korang faham la kan....boleh jahit cam2 lagi...

Tapi, aku belum ada
*
*
*
*
*


Camne nak jahit nieee???

Aku kepingin jahit
*
*
*
*
*
sarung bantal

*
*
*
*
*
bedsheet ..
*
*
*
*
*
*
 langsir sendiri...aku suka sgt singaporean pleat utk langsir umah aku
*
*
*
*
*
*
jahit benda-benda yang cute bagi purse dan cam2 lagi...
*
*
*
*
*
senang nak repair baju/seluar yang terkoyak..g kedai repair kdg2 spend RM10-RM25
*
*
*
*
nampaknya kena kumpul $$$$$$$$ dulu.......atau mungkinkah aku perlu beli mesin 2nd hand! ??????

4 comments:

  1. Go go go...u can do it! Bagus kalau pandai menjahit nie, boleh buat duit kalau one day nanti dah tak bekerja :)

    ReplyDelete
  2. cik seraiputih, mesti semangat berkobar2 nak menjahit ni kan?he2..takpe slow2..tp, kalau nak menjahit of course lah kena ada mesin jahit kan?(plus sewing tools yg basic2 tu).lepas tu cubalah jahit yg simple2 dulu..then,rajin2 lah google tutorial kt intenet ni ye..ok,selamat menjahit!:)

    ReplyDelete
  3. boleh aje... xyah sibuk2 kumpul duit bagai..buat mcm ila... mintak anniversary present mesin jahit singer sebijik.. pastu beli buku n belajar haha.... senang tak?

    ReplyDelete
  4. intan : tulah mau tau bleh jadi tailor nanti...intan nak pesan tak?
    lia: tulah semangat berkobar tapi x dermesin jahit lagi..camno nie? ehehehehe
    iela : iela pun minat menjahit gak ker? bleh gak ek....minta hadiah...ekekeke...

    ReplyDelete

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...