Nuffnang

Tuesday, October 23, 2012

Corat Coret Halfest 2012 di PWTC

Makanan?
Makan?
"Saya suka makan makanan"
Apa punya ayat da...ehehehe..
Kalau cikgu BM cek ayat nie confirm dia buat tanda soal ?????
Atau mungkin half marks je...ngeh ngeh ngeh
 
Halfest 2012 nie more to local food dan bukannya international sebagaimana MIHAS sebelum ini.
 
Setelah berjaya membodek cik abang untuk ke Halfest 2012 di PWTC...
kami bertolak seawal 9 pagi...
Kat KL memang dah biasa kuar awal bila nk g shopping...lebih baik awal daripada lambat kan..
Bak kata pepatah English "Better late than never".
Aku pernah gaks muncul di event2 makanan nie...ehehehe
Adakah benar di mana ada makanan, di situ ada aku?
Aku pernah muncul di MIHAS 2010 juga!
 
Setelah mendaftar di kaunter (perlu daftar untuk dapatkan sticker ala2 genting...no charge)
Ada 3 dewan Halfest nie.......Dewan Tun Hussein On (x sure sgt) dan
Dewan Tun Razak 1 & 2
 
Aku g semua dewan....Bak kata pepatah Melayu "Jauh berjalan luas pandangan"...
kita cuba translate kepada fahaman aku
"Jauh berjalan banyak boleh test makan"
Ihiksssss..

Dan just what? Aku jupe penyanyi pujaan ku selama ini....Dato' Siti Nurhaliza in person...dia dijemput untuk slot masakan...Siti masak tempoyak ikan patin...She's beautiful and cute
 
Dah datang sini...mmg banyak nk dibelinya. Mostly menawarkan pakej2 or set barang yang agak berbaloi utk dibeli..
Antara yang kami beli....
 
* Halal gel set - RM10 ( ada garam bukit, sabun garam dan sabun susu kambing,
ubat gigi serta beg kain)
 
* Ubat gigi halal gel - RM12 (2 kotak)
 
* Minyak zaiton Brysa Lyrica  - 2 botol RM 18.00 free satu botol size yang sama...
 
* Kopi Abadi - RM12 (2 bungkus), jagung tin (RM2++) = total RM30++
 
*Kuih cincin - RM5.00 (2 bungkus) = total RM10
 
* Ikan pekasam - RM6.00 (2 bungkus) = total RM12.00
 
* HPA Radix dan Capsule = total RM50
 
* Perfume Naz One = total RM76 (free 5 ml)
 
* Perfume non alcoholic = total RM20
 
* Sambal kering ikan sepat = RM11.50
 
* Kek Pelangi = RM8
 
* Kek Pelangi Push up = RM9
 
* Macaron Strawberry seketul = RM2
 
*Otak-otak = RM6
 
*Kopie satu = RM6.50
 
* Keropok lekor = RM3.00
 
*TOTAL YANG DIBELANJAKAN LEBIH KURANG RM300
 
 
Olive oil yang dibeli
 
 
Pada jam 2.30 petang, kami telah pulang dengan gembiranya walaupun dibasahi hujan yang agak lebat.
 
Yang benar,
Ngeh ngeh ngeh...
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...