Nuffnang

Tuesday, March 26, 2013

Episod Makan

Makan memang sinonim dengan semua orang. Ada yang suka spend mostly duit gaji utk reward diri sendiri dengan makan. Ada yang sangat berjimat tentang makan.
Walau apapun, kenalah pandai berjimat cermat kang akhir bulan kering duit gaji...
Makan magi la gitu...ahaksss.
 
Kalu aku plak, ikutlah mood...tapi mostly menu kesukaanku hanyalah local food...orang kampung la katakan...
cuma bila sesekali tekak nk makan western, arabian, indonesia foods dan etc...barulah aku cuba...
 
Jom layan apa yang sempat aku sepanjang beberapa bulan aku tak update blog...ehehehehe
 
Cibiuk, Bangi
Jus Alpukat....sedap ~ kurang manis, just nice

Jus nie wajib aku order bila g bandung dan berada di restoran indonesia

Hayam penyet...eh Ayam..

Close up

Sambal berapi..

Dikenali sebagai raja sambal...variety of sambals..
 
Sambal tomato...nampak x pedas tapi masyaAllah...

Masak lemak sayur..
 
My personal view, sambal tu aku kurang gemar....rasa kurang 'kick'...
Walaupun ramai yang komen sambal sedap...tapi itu pendapat masing-masing kan, tekak sendiri
I wont be here unless i'm craving for just alpukat :)
 
 
 
Johor
 
The moment i've waited so long to taste this :)
 
 
Sedap


Haji Kacang Pool yang dimakan bersama

Roti bakar...yummy

Rojak Asma

Kuah yang panas..mmg lazat

Tahu bakar
 
Pendapat aku, aku akan ke sini lagi.....Cuma agak jauh kan nak ke johor...InsyaAllah tahun nie aku datang lagi ke Johor. Sebab utama aku suka ke Johor - makanan, shopping (JPO, Zon Regency) dan etc.
 
 
Johnny's Restaurant, Alamanda
 
First time aku makan kat sini, not bad la...
 





 
 
Yang benar,
Lapar la tengok makanan pepagi nie..
 

2 comments:

  1. Bila sampai Johor ni?

    ReplyDelete
  2. Dtg johor lg..singgahlah rumah kitorg... :)

    ReplyDelete

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...