Nuffnang

Monday, December 20, 2010

Sepetang di Pulau Pinang






Aku berpeluang menjejakkan kaki ke Pulau Pinang. Best sebenarnya, maklumlah balik kampung. Cuma kali nie atas urusan kerja. Port yang dikunjungi adalah gurvey drive, gurney plaza, chowrasta road dan night market batu feringghi.

Kami makan ai-chi a.k.a cucur udang+tahu+timun+kuah kacang. Ghupenyer ai-chi tu adalah term chinese. Terkesima aku dengar nama tu..Rupanya aku panggil cucur udang. Maybe pasembor cuma bahannya tak byk sgt..

Tak sah juga kalau tak beli jeruk. Aku memang tak makan jeruk. Tapi ole2 utk opismate. Tak lupa magnet fridge untuk diri sendiri.

Dan jangan tak tau, kat penang chinese pun niaga cendol. Ramai yang beratur semata-mata nk makan cendol tu.

Kami juga berpeluang ke Deen Nasi Kandar. Memang sedap. Especially ayam gorengnya yang sangat sedap. Ntahlah ek kalu difikirkan ape la yang ditaruk dalam ayam tu..Ehehehe. Lokasi area Jelutong. Jom layan...
















No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...