Nuffnang

Tuesday, April 19, 2011

Saya suka makan bubur...



Baru-baru nieaku berbual dengan ibu melalui telefon....Mak bagitau lately nie dia kurang rasa nak makan...so hari-hari makan bubur....

Aku pun pelik...mak masak bubur ke hari2....tapi tak mustahil kan....ghupe-ghupenyer...mak tapau bubur McD sebelum bukak kedai..Mak aku bukak kedai jam 11...so sebelum tu, g tapau dgn ayahku...Aku pun tanyalah....

Camne mak bungkuih bubuq, takkan p beratuq kat kaunter kot?? (yelah semata2 nak bungkus satu bubur jer)

Mak aku jawab gini:

Ala ayah order kat tingkap ja....(rupa-rupanya ayah aku guna drive thru beb!!)

Aku pun jawab la...

Huiishhh, terrornya ayah (yelah sbb ayah aku dah pencen kan...so aku tak expect dia advanced..dia tak penah makan mcd...infact tak makan ayam)

Mak pun jawab lagi...

Mula-mula tu terketaq-ketaq gak...yelah cakap dengan mesin tu..skang dah terror...laju jer ayat yang diorder "Bubuq ayam besaq satu"


Aku pun gelak2 dengan mak aku. Itulah cerita mak aku mengenai bubur....kebetulan semalam aku masak bubur utk berbuka puasa...Aku pun teringat cerita mak aku...Yelah kan cerita ibu nie selalu terngiang-ngiang di kepala....makan bubur pun ingat mak aku...






dan desert adalah ice-cream cremeria nestle..skang aku dah gilakan ice-cream nestle. perisa chocolate obsession + chocolate mocha hazelnut + strawberry (dari akak biru..dia p CH..tq yaaa)
 *
*
*
*
*




tak sabar nak tunggu malaysia master chef....sib baik tak tayang kat channel citra or etc....

bubuq = bubur ya...

1 comment:

  1. Wow, aiskrem ado strawberry! Nampak shedap nye :D

    Latest n3: Bunga Kecik-Kecik!

    ReplyDelete

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...