Nuffnang

Monday, April 18, 2011

Goonch...Piranha...Catfish...

Sumber gambar dari mr google



Dulu-dulu masa kecik2..aku hanya tau ikan piranha makan orang...ikan nie kat laut amazon...

Besar2 plak...rupanya banyak ikan makan orang selain piranha. Ikan yang aku baru berkenalan adalah goonch (or ikan duri) dan welcatfish (ikan keli). Aku pernah wat entry ttg ikan nie...

Goonch (comey plak namanya kan..) didapati di Lake Kali, India. Ikan nie mendapat sumber protein daripada mayat orang India yang tidak habis dibakar. Fuuuhhhhh..Itu menurut orang yang membakar mayat tu la..Sebab tu masa aku layan NatGeo tu, goonch tu memang beso...beso...

Ikan nie penah menarik seekor kerbau...fuhhhh...Kalau nak tau details goonch, bleh la try google 

Piranha plak mmg dah dikenali dari dulu lagi...

Conclusion, kalau g oversea..jangan sembarangan terjun kat tasik....kanggg 'tak terjawab'

No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...