Nuffnang

Wednesday, October 12, 2011

Percutian Jakarta - Bandung ~ Part 3

Lepas jamu mata..jamu telinga...jamu hidung, kami keluar dari Mangga Muda...eh Mangga Dua (aku pelik, kenapa aku suka benor sebut Mangga Muda) tanpa habis wang walau sesen pun (cam tak caya plak dengan diri sendiri)..Betul ke nie..duit berkepuk2 lagi dalam wallet (cheeewaaah).

Hajatnya nak cari bag coach (kalau kat Malaysia, aku berkenan tapi regenye tak berkenaan RM1200). Cam membazir plak mahal gitu...yang penting ada 2 handle (short and long). Tapi walaupun dikelilingi oleh lautan beg, satu pun aku tak berkenaan...Huh...Marc Jacob, chloe, prada dan etc. Selamat duit





Perut dah mula keroncong...lapar bangat..last makan kat flight (sandwich jer). Jom kita layan makan. Pak supir bawak makan kat Restoran Simpang Raya. Masakan sunda...

Masakan sunda...lauk memang banyak tapi...

Hanya sentuh lauk yang nak dimakan jer...baru dicas..
kalau semua sentuh ..senang jer..BAYAR SEMUA..hehehehe

ada kari ayam, sup daging, petai bakar, masak lemak nangka,
'berdegil', ayam percik, ikan masin goreng, udang masak petai dan etc..


Menu Ayam Pop, kata orang sedap..biasa jer...tapi awas sambalnye podehh giler..

Pak supir yang mantap..good job!!



Lepas peyut kenyang, kami check-in Hotel Senin dan zzzzzzzzzz sebelum ke Hard Rock Jakarta jam 9.00 malam nanti untuk memberi souvenir, t-shirt.


Tips untuk dikongsi :
  • Bag berada di Lantai 1 (floor 1), memang banyak pilihan...yang penting ongkosnya dong...
  • Berhati-hati makan sambal/lada kat sini...rasanya pedas tahap gaban...kalau perut manja, alamaknya tidur kat toilet ler sebab sakit peyut....
  • Lunch pak supir kita perlu byr ya...pakej  kami nie tak termasuk lunch..saje je amik pakej gitu...tapi makanan kat sini mmg cedapppp seyyy
  • Perlu ready mental dan rohani untuk berada dalam kete yang terperangkap dalam jem...fuuhhhh sabar banyak2...sediakan minyak senyoyong ke...minyak cap kapak ker...ehehehehehe

Yang benar,
Zzzzzzzz...ngantuk n letih

2 comments:

  1. salam.... bilaler gamaknyer akak akan ke sana...

    ReplyDelete
  2. salam..tunggu air asia buat promotion...br berbaloi pegi

    ReplyDelete

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...