Nuffnang

Tuesday, October 11, 2011

Percutian Jakarta - Bandung ~ Part 2

Kami tiba di Kota Jakarta lebih kurang jam 1.00 petang. Kami singgah di beberapa shopping compleks...Tapi duit masih tak luak lagi...Ehehehe...

Perjalanan memasuki kota Jakarta dihujani dengan jem yang teruk...SERIUS...Jem teruk giler...
Mengikut kata pak supir, jem disini hanya akan surut pada jam 9.00 malam..OMG...Can u imagine!!! Lagi teruk dari KL..Kengkawan aku bijak, derang berdua dok belakang so tak der la seriau tengok kete yang rapat beberapa mm jer....Aku yang cuak..cuka..cuakkkkk..OH NO...






Di Jakarta, paling sesuai shopping bag...WORLD OF BAGS...Terutama di Mangga Muda eh eh bukan MANGGA DUA...Aku pelik kat sini banyak shopping kompleks guna perkataan MANGGA DUA...
Bag disini tak dapat nak dipastikan originality....Ramai blogger yang komen original. Aku kurang pasti. Kalau setakat ada warranty card tak semestinya original (byk kes jam tangan tiruan ada kad warranty). Cuma maybe grednya AA atau A....Kalau beg LV plak, bersepah kat lantai mall tu (mestilah tak ori kan...)







Tips di Jakarta:
  • Better jangan sewa kereta, lebih elok ada pak supir....Sebab cara orang sana drive dahsat....Asyik pin pon pin pon....Kalau drive sendiri, skill anda bakal teruji disini. Kalau tak drive plak, adrenalin akan meningkat ke tahap maksima (thats me....kwang kwang kwang)
  • Parking kat sini mostly ikut buntut....good...nampak tersusun



No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...