Nuffnang

Tuesday, September 18, 2012

Nasi ayam sedap bangat di Kelantan

Entry ini sebenarnya agak pekasam.....maklumlah sibuk yang melampau...baru sempat nk update..
Kisah ini berlaku semasa Hari Raya Aidilfitri 2012...ngeh ngeh ngeh!
 
Sempena kepulangan anakanda ke kampung, anakanda telah berjaya memintal daun ketupat dan akhirnya jadilah ketupat (takkan jadi pokok plak kan..apa la seraiputih nie).

Terima kasih diucapkan kepada kak cimox kerana mengajar kawanmu ini. Bersyukur sgt akhir menjadi ketupat dalam 30 butir. Cam tak percaya plaks...Jadi beb! Selama nie kalau raya kat rumah aku...ketupat daun palas...

Apa yang penting selepas merebus ketupat nasi perlu ditoskan airnya....gantunglah pada tempat yang leh gantung...

3 ketul ketupat...buat bekal berbuka masa balik kg...

3 ketul je...tapi tak habis pung mkn!

Ketulan-ketulan ketupat yang direbusss....

TARA...dah siap ketupat utk dijamah...aku berjaya bergantung walaupun tak der paku
 
Pandai tak?? Mak mertua aku cdgkan guna hanger.....brilliant!
Mak mertua siapkan kasi clear objek-objek yang tidak cun dibelakang..
 
Kami sempat shopping berhelai-helai tudung cap bawal di Pasar Siti Khadijah. Sempena keboringan dan kebosanan makan rendang dan nasi minyak sempena raya, kami sempat singgah area tesco dan kebetulan jumpa kedai Nasi Ayam. Kedai ini wajib dikunjungi selepas balik kampung lagi selepas ini.....lagipun kedai nie baru je bukak lepas raya..menu yang ada hanya nasi ayam, ala carte lain tak ade lg....
 
 
daging masak cili kering (cam lupa plak menu nie)...sedappp
 
pedas tapi sedap!
 

hidangan utk 6 org....yg makan 5 orang je...tapi mmg berbaloi sbb sedap sgt


nasi hayam...ehhh ayam!

 
Hi Ayam!
 
 
Yang benar,
Teringin buaian la...bestnye main buai dalam rumah...
 


No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...