Nuffnang

Friday, September 21, 2012

Sesi makan lagi...sape tak suka makan, sila angkat kaki?

Pagi-pagi ini, semua orang di pejabat serba kelam kabut. Hari yang dinanti akan tiba tidak lama lagi. Moga segalanya dipermudahkanNYA. Yang penting ikhlas bekerja dan bukannya niat nak menunjuk dan dapat pujian. Allah tau apa yang anda buat.

Sesudah siap, apa yang patut aku buat...aku pun boing boing...blog la..rindu nak nulis, tapi kadang2 idea tak datang-datang..Pagi nie, aku sertakan menu-menu makanan yang aku penah makan sepanjang aku tak update blog aku......jom layan air liur..ekekekeke.

 1. SECRET RECIPE ALAMANDA
 

Tom yum kung noodle...superb & hot!

 

nasi ape ntah, kawan aku yang order...

burger member aku....dia kata nk diet, tapi burger dibahamnya..

my fav drink - cucumber dan celery juice

blueberry cheese cake...ini sape cakap tak sedap, mmg nak kena!
 
 
2. MR KABAB, PRESINT 15, PUTRAJAYA

Puri yang dimakan bersama dal...aku teringin nak try roti nie gara-gara Master Chef Celebriti Malaysia Pertama (besar tul pengaruh tv kan)...
episod tu peserta dikehendaki masak puri oleh chef jemputan

"Lihatlah kemontokan dan kegebuan badanku"
 

Tandoori chicken
 
Tandoori chicken, sesekali kalau berani gigitlah si baju hijau itu...
 
3. RESTORAN SOHO SEAFOOD, BANGI

ada stall burger bakar, sape yang teringin makan burger makan tapi tak sanggup beratur
berjam-jam cam kat Shah Alam dan Wangsa Maju...leh try makan sini...
yang nie tak silap akuRM14.00 (tambah extra cheese)
 
4. MEDAN IKAN BAKAR BANGI
 

tom yum

Mmg sedap gile sambal tu....ikan pari bakar
 

5. COCONUT SHAKE KLEBANG, MELAKA
 
 
Hajat dihati nak ke Melaka, tapi jem teruk sgt...
last-last kami berenti, beratur dan beli coconut shake.
 
longgokan ramuan utama - kelapa
 
Ice cream walls...aku agak dekat 50-70 bekas ice-cream yang telah digunakan.
Masa aku beratur jam 3.00 petang.

Sehari mau 100 - 120 bekas
 
 
Klebang Original Coconut Shake
 
Ice cream vanilla
 
 
 Yang benar,
Penggemar makanan tempatan
 
 
 



No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...