Nuffnang

Thursday, March 8, 2012

I'm so glad to be @Taman Tasik Taiping, Perak

Aku amik cuti 2 hari untuk balik ke kampung, tapi perlu ke Labuan di saat-saat akhir...jadi aku batalkan cuti 1 hari ...nampaknya niat nak ke Taman Tasik Taiping masih kabur....

Selewat jam 4 petang aku bertolak pulang memasuk lebuhraya......Cuaca agak mendung dan sesekali diselangi dengan hujan gerimis dan lebat...Jam menunjukkan jam 5.00 petang dan kami telah melepas bukit merah, tiba-tiba, si suami bertanya;

S : Nak singgah Taman Tasik Taiping tak?

I : Hmmm, sempat ke singgah? Flight awal pagi esok..dah pukul 5 petang nie....

S : Boleh je singgah....

I : Nakkk.....(yahoooo...dalam hati)

Beliau segera memberi signal utk berhenti di tepi highway setelah di rasakan selamat untuk google. Carian agak mudah dengan teknologi di hujung jari anda...cheeewaaahhhh...

Kami segera memasuk exit Taiping/Changkat Jering....Selepas exit tol...ke kanan dan memasuki bandar taiping...ada signage yang memudahkan carian...
Sesudah sampai kat sana, aku ambil masa lebih kurang 15 minit untuk snap sana snap sini....Jadilah kan, niat aku tercapai walaupun tak lama dok lepak kat situ....Maybe next time boleh lepak lama-lama dan berkelah kot....

Terima kasih sayang sebab sudi datang ke sini....Kami tiba di rumah pada jam 10.00 dan hanya sempat menonton Merlin selewat 5 minit berakhir...Tak per Astro DIVA ada ulangan..

SubhanaAllah......cantik nyeee tempat nie...














Yang benar,
MERLIN 5 WILL RETURN...ehehehehe


No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...