Nuffnang

Thursday, July 11, 2013

#Menu berbuka - DAY 1

Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada pembaca blog seraiputih. TQVM!
 
Seperti puasa pada tahun-tahun sebelum ini, aku cuba untuk berjimat. Normally, masa bulan puasa kita tak makan banyak sangat kan....Minum air memang agak banyak...Makan sekadar mengisi perut yang lapar jer.
 
PENDAPAT PERIBADI aku, seeloknya pada awal bulan Ramadhan....tak perlu ke Pasar Ramadhan lagi..sebab utama KEBARANGKALIAN ke Pasar Ramadhan memang tinggi....jadi pegi bila dah bosan dgn masakan sendiri....*ayat apakah ini? wakakakaka.
 
Kalau nak g PARAM, tetapkan jumlah yang nak dibelanjakan. Tips utama.....BAWA HANYA WANG YANG NAK SPENT SAHAJA..sebagai contoh bw RM10/RM5 sahaja...spent hanya jumlah itu sahaja....
 
Ingat, membazir kan amalan syaitan.
 
#DAY 1 - MENU BERBUKA
  • Telur masak kicap (walaupun simple, tapi memadai je untuk kami)
  • Sayur suun masak air
  • Ikan goreng
  • Sambal tumbuk jawa
  • Salsa tomato with mint (fuhhh, sangat sedap dan segar - gara2 nengok Masterchef, MKR)
  • Sirap bandung cincau
  • TOTAL SPENT @ KEDAI RUNCIT - RM5.20
  
Yang benar,
Lupa nk snap gambar makanan...:)

No comments:

Post a Comment

FOSSIL PRELOVED FOR SALE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda mempunyai koleksi handbag fossil dan ingin menjualnya? Emelkan kepada saya myghibli@gmail.com ...